blogs

Waarom het interessant is om te investeren in jonge professionals

  • 26 oktober 2022
Veel bedrijven zoeken naar ervaren flexwerkers wanneer er een vacature openstaat. Ze zijn vaak erg terughoudend om jonge professionals in te huren. Zij zijn met name van mening dat pas afgestudeerd talent de nodige kennis en capaciteiten mist. Hoewel jonge professionals inderdaad weinig werkervaring hebben, zijn er verschillende, zeer goede redenen voor werkgevers om te overwegen jonge afgestudeerden in te huren voor diverse opdrachten. Young professionals bieden enkele grote voordelen die hun onervarenheid en de investering in hun opleiding meer dan vaak compenseren. 
Young professionals houden uw bedrijf aantrekkelijk en in balans

De samenleving vergrijst voortdurend, en dat geldt ook voor veel arbeidskrachten. Het is een uitdaging om de productiviteit van medewerkers uit het analoge tijdperk op peil te houden en hun waarde voor de organisatie te behouden. Als u kiest voor jonge flexwerkers, geeft u young professionals de kans om hun kennis over te dragen. Zo blijven zij zich waardevol voelen, en zorgt u ervoor dat belangrijke kennis voor uw organisatie behouden blijft en wordt doorgegeven aan de jongere generatie.  Bovendien hangt het voortbestaan van de meeste organisaties af van verschillende factoren. De factoren die u kunt controleren zijn onder andere hoe uw bedrijf wordt waargenomen; Wat is het beeld dat mensen van de organisatie hebben? Is het een plek waar mensen graag willen werken? Jonge professionals hechten er veel belang aan of zij zich kunnen vinden in de sfeer en de visie van een bedrijf. De vraag die elke organisatie zich eigenlijk zou moeten stellen is: Willen young professionals opdrachten uitvoeren voor mijn organisatie? Ben ik een aantrekkelijke opdrachtgever? 
Young professionals zijn flexibel en minder geremd door ervaring 

Innovatie is de motor van succes. Innovatie, vooruitkijken, de concurrentie een stap voor blijven, snel kunnen schakelen, flexibel zijn; het zijn belangrijke ingrediënten om als organisatie relevant te blijven. Laat het duidelijk zijn dat er genoeg ervaren medewerkers zijn met deze vaardigheden. Maar feit blijft dat de jongere generatie vaak met een andere blik naar een situatie kan kijken. Ze zijn flexibel en niet zo geremd door hun ervaring. Jonge flexwerkers hebben lef en zien kansen in plaats van obstakels. En misschien wel het belangrijkste; ze zijn vaak grenzeloos optimistisch. 

Met een young professional haalt u een gedreven en gemotiveerde kracht in huis 

Jong afgestudeerden zijn bereid om hard te werken, te leren en ze willen voortdurend nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Ze zitten in een routine van zelfmotivatie en persoonlijke ontwikkeling. Deze kwaliteiten stellen young professionals in staat om in korte tijd veel nieuwe informatie op te nemen, te verwerken en toe te passen. De ideale basis om opdrachten vliegensvlug en uiterst nauwkeurig te volbrengen voor uw organisatie.    

De productiviteit van young professionals is hoog 

Naast hun frisse nieuwe ideeën kan jong talent ook bijdragen aan een hogere productiviteit. Het staat al vast dat jongere professionals hun A-game meebrengen. Bovendien houdt de jongere generatie ervan om te concurreren en te laten zien waartoe ze in staat is. Dit kan leiden tot een hogere productiviteit en uitstekend uitgevoerde opdrachten.  Jonge professionals zijn technisch onderlegd 

Pas afgestudeerden zijn opgegroeid met technologie om zich heen. Als gevolg daarvan hebben ze een natuurlijk begrip van alles wat digitaal is. Vergeet dus lange leerperiodes, flexwerkers maken zich de technische en IT-toepassingen van uw organisatie snel eigen. Kortom: De jeugd is de toekomst, ook als het om ondernemen gaat. Studenten brengen u op ideeën waar u zelf nog niet aan gedacht heeft. Ze brengen actuele kennis van techniek, een frisse blik op de bestaande processen en, toekomstige business. Bovendien brengen jonge mensen een flinke dosis nieuwe energie in uw bedrijf. Hulp nodig bij het zoeken naar geschikte young professionals? Neem contact met ons op en wij helpen u graag! 
Een moment geduld aub..